1 av 2
Fliflet & Hamre
2 av 2
Kardes Türküler. Foto: Kardes Türküler

Söndag 7 och 14 januari kl. 19.30-21.00

19.30 Poetisk kraftmusik med Fliflet & Hamre.
7/1 sänder vi första delen av en konsert med de norska spelmännen Ole Hamre och Gabriel Fliflet. Fliflet & Hamres musikaliska universum rymmer många musikstilar, alltifrån klezmer, bröllopsmusik från Transsylvanien till energiska barnsånger från de norska fjordarna och svenska mollvalser. På dragspel, slagverk, melodika, flöjter har de skapat en helt egen stil som förbluffat både publik och kritiker. Ole Hamre har också talanger som steppare och spelar det egentillverkade instrumentet hamrofon som består av ett gäng kastruller och andra köksredskap med olika klang. Konserten spelades in på Stallet i Stockholm den 13/10. Andra delen av konserten sänds 14/1 vid samma tid.

20.15 Musik från Mellanönstern med Kardes Türküler
Gruppen är mycket populär och samtidigt mycket kontroversiella hemma i Turkiet. De spelar musik från bl a Turkiet, Azerbadzjan, Kurdistan och Armenien. Den stora orkestern startades 1993 och var från början ett projekt som drevs av Bogaziçi University Folklore Club i syfte att bevara traditionella folksånger och öka förståelsen mellan folkslag. Kvällens konsert från Södra Teatern i Stockholm spelades in den 10 november förra året. Del 1 sänds 7/1 och del 2 sänds 14/1 vid samma tid.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".