1 av 2
Kroke. Foto: B Jarosz
2 av 2
Toumani Diabaté. Foto: Dave Peabody

Söndag 11 februari kl. 19.30-21.00 Presentation: Mats Einarsson

19.30 Polsk klezmer med Kroke
Kroke bildades 1992 av tre vänner från Krakow Music Academy. De har hitills gett ut fyra CD och får utsålda hus var de än spelar. I grunden finns traditionell judisk musik och genom improvisation och arrangemang blandar de in klassisk musik och jazz. Konserten spelades in under festivalen MADE in Umeå 2006.

20.15 Toumani Diabaté & Symmetric Orchestra
Konsert med koramästaren Toumani Diabaté & Symmetric Orchestra från Roskildefestivalen 2006.
Toumani Diabaté har mer än någon annan lyft fram korainstrumentet och traditionen både i hemlandet och runt om i världen. Toumani Diabaté är en framstående kapellmästare, lärare och kompositör, men också en koravirtuos av rang. Han har turnerat flera varv kring jorden, spelat över 2000 konserter och besökt mer än 170 festivaler. Sedan 1992 har han spelat ihop med The Symmetric Orchestra, som är otroligt populära i Mali. Vid sidan av det egna musicerandet finansierar och driver han en musikskola i hemstaden där barn med olika social bakgrund får lära sig spela traditionell musik. Nästan varje fredag står han på scenen på The Hogon, en utomhus klubb i Bamako där folk i alla åldrar träffas för att festa, äta, dansa och lyssna på livemusik. Konserten spelades in under Roskildefestivalen 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".