Söndag 4 mars kl. 19.30-21.00

P2 Live - Världens liv ägnar hela kvällen åt festivalen Umefolk07 som ägde rum förra helgen.

Mats Einarsson presenterar ikväll några av festivalens konserter.

Först ut ikväll är gruppen Nordic. Där spelar Anders Löfberg, cello, Erik Rydvall, nyckelharpa och Magnus Zetterlund, mandolin. De skriver egen folkmusik med utmanande rytmer. De har spelat tillsammans sedan 2004 då de träffades på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

MP3 (Mattias Pérez Trio) består av Mattias Pérez, gitarr, Nina Anderberg fiol och Mia Gustafsson, fiol. Repertoaren består till största delen av låtar från Värmland i egensinniga arrangemang, men även låtar från Norge och andra delar av Sverige dyker upp i denna grupp som även den är ett resultat av studier på Musikhögskolan.

Sist ut ikväll är gruppen Kvonn som kommer från Färöarna. Kvonn har gjort egna arrangemang på gamla färöiska kungssånger och ballader. Men på repertoaren finns även traditionella och nyskrivna norska reinlenders, shetländska reels och svenska polskor.
Gruppen består av Angelika Nielsen fiol, Sharon Weiss blockflöjt (var ej med i Umeå), Ívar Bærentsen mandolin, gitarr, Kristian Blak piano. På konserten i Umeå medverkade även Svante Lindroth på kontrabas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista