1 av 2
Ulrika Gunnarsson och Mhairi Hall. Foto: Felicia Womack
2 av 2
Son de la Frontera

Söndag 29 april kl. 19.30-21.00

19.30 Skotskt piano och svensk röst
Mhairi Hall och Ulrika Gunnarsson möttes 2002 på Irland och upptäckte att de hade ett gemensamt intresse för varandras musik och började uppträda och spela in material som duo. Mhairi och Ulrika har tillsammans utvecklat en helt unik stil som är en blandning av skotsk och småländsk folkmusik. Mhairi Hall spelar skotskt piano och kommer från Avimor i Skottland men bor i dag på Hebriderna. Ulrika Gunnarsson kommer från Småland och sjuger även i grupperna Sångskära och Rand. Konserten är en inspelning från Korrö folkmusikfestival 2006.

20.15 Flamenco med Son de la Frontera från Spanien
Ikväll sänds andra delen av konserten med Son de la Frontera som spelades in 1/3 på Kulturhuset i Stockholm.
Till den traditionella sättningen med flamencogitarr, sång, handklapp och flamencodans har gruppen lagt till den kubanska gitarren tres. De skapar en perfekt duett mellan Andalusien och Latinamerika. Medlemmarna i Son de la Frontera möttes när de spelade tillsammans i ett band som kompade Raul Rodriguez’ mamma, den spanska sångerskan Martirio. Alla fem i gruppen har en gedigen bakgrund i flamencosammanhang och har framträtt tillsammans med många betydande flamencoartister. Son de la Fronteras stora inspirationskälla är den framlidne legendariske flamencogitarristen Diego del Gastor från Morón de la Frontera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista