Woody Mann. Foto: Kazumi Yoshizama

Söndag 3 juni

19.30 Woody Mann, amerikansk countrybluesgitarrist
I kväll får vi höra andra delen av konserten med den amerikanske countrybluesgitarristen Woody Mann som spelades in på Stallet i Stockholm den 11 maj.
Woody Mann tog sina första gitarrlektioner i vardagsrummet hemma hos Reverend Gary Davis, legendarisk blues, gospel och ragtimegitarrist. Idag, som fullfjädrad gitarrist glider Mann skickligt mellan olika tekniker och gitarrstilar som bottnar i bluesens hjärta. Han har spelat med de flesta toppmusiker i genren som Bob Brozman, John Fahey, John Renbourn, Jo Ann Kelly etc. Första delen sändes förra söndagen (20/5). (Hör en intervju med Woody Mann i som sändes 20 maj )

20.15 Amina Alaoui, arabisk-andalusisk sång
Amina Alaoui föddes 1964 i Fes i Marocko i en familj där den marockanska klassiska musiken var framträdande. Amina har studerat arabo-andalusisk sång och även orientalisk dans och danstraditioner från Sahara. Konserten på Dalarnas museum i Falun hade titeln Alcantara som betyder bron. En bro mellan kulturer, mellan nutid och dåtid, mellan människor, mellan älskande. P2 spelade in konserten på Falun Folkmusik Festival 1998.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".