Niyaz. Pressfoto: ReOrientfestivalen 2007

Söndag 23 september kl. 19.30-21.00

19.30 Korröfestivalen 2007: Djärv
Markus Gustavsson, fiol och sång, Joel Hagen, tvärflöjt och sopransaxofon, Harald Nilsson, gitarr, Anders Bergsten, kontrabas och nyckelharpa och Tobias Hedlund, slagverk.
Gruppen bildades hösten 2004 på Musikhögskolan i göteborg och har på kort tid etablerat sig och haft många framträdanden på olika scener runtom i landet. De skriver en hel del egna låtar och blandar instrumentalt och vokalt, livligt och stillsamt. Konserten spelades in på Logen i Korrö den 26 juli.

20.15 Re:Orientfestivalen 2007: Niyaz
P2 Live var på plats under årets Re:Orientfestival och spelade in några av de mest intressanta konserterna. Kvällens konsert med den iransk-amerikanska gruppen Niyaz spelades in på Kulturhuset den 9 juni. Medlemmarna i trion beskriver själva sin musik som ”världsmusik för tjugoförsta århundradet”.

Ett suggestivt digitalt, elektriskt groove blandat med de klassiska akustiska persiska och indiska musiktraditionerna. Därtill drömskt trånande och hänfört framförda texter hämtade både från sufisterna och den folkliga traditionen i Central- och Sydasien. Gruppens namn betyder passande nog just längtan på farsi. Med sång på både farsi och urdu trollbinder sångerskan Azam Ali, tidigare känd bland annat från duon Vas.

Konserten sänds i två delar. Den andra delen sänds i P2 söndag 30 september kl 20.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista