Hyperborea. Foto: Hanna Koikkalainen

Söndag 9 december kl. 19.30-21.00

19.30 Hyperborea - finska engelskor, marscher och bröllopssånger.
Hyperborea är en ung finsk folkmusikgrupp. De består av: Piia Kleemola, fiol, kantele, sång, Antti Paalanen, dragspel, Petri Prauda, cittern, mandolin, säckpipa, sång och Paula Susitaival, fiol, nyckelharpa, sång.

Bandet startade som en trio som spelade mest traditionell fransk och kanadensisk musik, men när accordeonisten Antti kom till gruppen 2002 bestämde de sig för att spela enbart finsk musik.

Gruppen har handplockat sitt material från arkiv med traditionella finska låtar och repertoaren består till största delen av valser, polkor och marscher, men de sjunger gärna även en och annan kärlekssång.
Kvällens konsert spelades in av irländska radion under folkmusikfestivalen i Cork på Irland den 2/9.

ca 20.15 Asif Ali Khan - qawwalisångare från Lahore, Pakistan
Qawwalisångaren Asif Ali Khan är en av de största i sin genre. Med kraftfull sång, uppbackad av körer, handklapp och tablas bjuder Asif Ali Khan och hans ensemble på suggestiv musik i både tradtionell och en egen unik stil. Ikväll sänds den andra delen av två från konserten på Södra Teatern i Stockholm den 6 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".