1 av 2
Simon Marainen. Foto: Carola Grahn
2 av 2
Lars Ante Kuhmunen. Foto: Foto: Patrik Boström

Söndag 3 februari 19.30 - 21.00

P2 Live Världens liv fokuserar på samisk musik. Den samiska nationaldagen infaller den 6 februari, når sin kulmen 7 - 9 februari och det firar vi med två konserter ikväll:

19.30 Lars Ante Kuhmunen Band
Lars Ante Kuhmunen, jojk, Fredrik Hansson, gitarr, Tor-Henrik Buljo, bas, Max Zakrisson, klaviatur och percussion, Mattias Pääjärvi, trummor.
- Jojken behöver inga kläder egentligen. Den har sina egna. Det är naturen livet, allt som rör sig och som betyder något. Men för mig är det så naturligt med kolten, jag tycker att jojken blir ännu vackrare om jag har den på mig. - säger Lars-Ante Kuhmuen samisk artist och renskötare från Kiruna. Lars-Ante Kuhmunen tillhör den nya generationen svenska samiska artister. Bandet spelades in på Midnattsfestivalen i Korpilombolo.

20.15 Jukkaslåtar - Songs of Jukkasjärvi
Gunnar Idenstam, orgel och laptop, Simon Marainen, jojk, Sandra Marteleur, fiol, Jonas Sjöblom, slagverk och flöjt, Torbjörn Jakobsson, saxofoner.
Jubileumskonsert för Jukkasjärvi församling 400 år, Kiruna kyrka 2/11-2007

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".