Baazaris

Söndag 10 februari kl. 19.30-21.00

Säsongens första P2 Dubbel-konsert på Stallet ägde rum 23 januari. Kvällen delades av grupperna Namo och Bazaaris - The Cairo Project.

19.30: Namo
Västafrikansk harpa blandas med engelsk folkmusik och svensk folkfiol.
Namnet Namo betyder ”bra” på mandinka och det var det ordet som användes mest när gruppmedlemmarna började spela ihop för fyra år sedan. Lamine Cissokho, kora & sång, Ian Carr, gitarr och Maria Jonsson.

ca 20.10: Bazaaris - The Cairo Project
Gruppen Bazaaris består av Asita Hamidi, harpa, gu-cheng och sång, Björn Meyer, basgitarr och sång och Fredrik Gille, slagverk och sång. Bazaaris lärde känna oudspelaren och sångaren Ahamad El Sawy under en turné i Schweiz och kände att detta ville de utveckla. 2005 åkte Bazaaris till Egypten för att fortsätta samarbetet som då utökades med ytterligare musiker; Mohamed El-Sawah, trumpet och sång och Mohamed Samy, violin. ”The Cairo Project” var fött.  Efter några veckors repetition blev det konserter i Kairo och Alexandria. Läs mer om och dess olika konstellationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".