Söndag 9 och 16 mars 19.30-21.00

Konserterna med Camané och Ahmet Özhan och de virvlande dervisherna är uppdelade i två delar och sänds 9 och 16 mars.

Se tagna av Mats Einarsson

19.30 Camané – fado på Kulturhuset, Stockholm
Att Camané började med fado var en slump. När han var liten och hemma för att kurera sig från en barnsjukdom hittade han i sina föräldrars skivhylla Amália Rodrigeus, Fernando Maurício, Lucílía do Carmo och flera andra fadostjärnor.

Camané har sjungit på små fadoklubbar i Lissabon och fick ett genombrott när han träffade Jose Maria Branco som hjälpte honom med första skivan ”Uma Noite de Fados” - en liveproduktion som kom ut 1995. Skivan fick mycket bra kritik och Camané utsågs till den mest representativa rösten inom en ny generation fadosångare.  Han har även blivit tilldelad Amália Rodriques-priset för ”bästa manliga fadosångare” och kommit ut med flera skivor. Ikväll sänds den första delen av en konsert den 3/11 2007 när Camané besökte Stockholm och Kulturhuset.

ca 20.08 Sufisk seans med Ahmet Özhan och Istanbul Tarihi Türk Müzigi Toplulugu. Första delen sändes den 9 mars och andra delen den 16 mars. Konserten spelades in den 29/11 2007, Kulturhuset i Stockholm under Kista Världsmusikfestival 2007.

Denna vecka är det dags för akt två där konserten fortsätter med Tasawwuf [som betyder sufism], kören sjunger poesi av den världsberömda och hyllade 1200-tals poeten och mystikern Mevlâna Jalâluddîn Rumi.  På orkesterns hemsida kan man (även på engelska) läsa mer om konsertens innehåll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista