Världens liv: Från Umefolk08 och Re:Orient i Vadstena Söndag 12/10 19.30-21.00

19.30 Umefolk 08: Dråm
Dråm består av riksspelmännen Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark och deras musik utmärks av ett tätt samspel där den huvudsakligen västsvenska repertoaren blandas med egenskrivet material.  På kvällens konsert blir det marscher, valser och polskor från framförallt Västergötland på nyckelharpa, keltisk harpa och svensk säckpipa. Konserten spelades in i mars på Umeå Folkets Hus. Närmast spelar duon Dråm på Nordic Harp meeting i Lund och åker därefter på turné till USA.

20.15 Savina Yannatou sjunger Jungfru Maria-sånger
”Min röst är ett instrument som bor i kroppen”. Så beskriver Savina Yannatou, en av Greklands främsta sångerskor, sitt förhållande till rösten. Hon framför här ett program av Maria-sånger, grundat på traditionella melodier, rytmer och poem från Medelhavsområdet, men också från Afrika
och Karibien. Det är ett program som spänner från enkla sånger till gränsöverskridande nutida improvisationer. (från ReOrients programblad)
Medverkande musiker:
Jannis Alexandris, gitarr, ud, Kyriakos Gouventas, violin, viola, Haris Lambrakis, ney, Michalis Siganidis, kontrabas, Kostas Theodorou, slagverk, Kostas Vomvolos, kanun, dragspel. Första delen av två. Konsert 8/8, Vadstena slott, under festivalen ”Kärlekens dårar”.

Andra delen sänds nästa söndag samma tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista