1 av 2
2 av 2

Bulgariskt gästspel och palestinsk sång och luta: Söndagarna 9 och 16 november 19.30-21.00

Det bulgariska bandet Theodisii Spassov Band från Bulgarien och den palestinske sångaren och udspelaren Wissam Murad delar på Världens liv denna vecka och nästa. Konserterna sänds i två delar och denna vecka sänds första delen av respektive konsert!

19.30 Theodisii Spassov Band - nytraditionell sång och dansmusik från Bulgarien
Theodosii Spassov är en mästare på den åttahåliga bulgariska träflöjten kaval och har utvecklat en helt egen stil som smälter samman traditionell folkmusik med jazz, fusion och klassisk musik. Genom åren har han har också samarbetat med en rad internationella namn som Trio Bulgarka, Andy Sheppard, Ennio Morricone, Trilok Gurtu, Radio Sofia Orchestras och Rabih Abou-Khalil. Dessutom ingick han under en rad år i irländska Riverdance och har skrivit musik till en lång rad filmer. (presstext från www.stallet.st. )
Konserten från Stallet i Stockholm spelades in den 19 september och sänds i två delar - (9 och 16 november).
Läs mer om Theodisii Spassov och hans band på .


ca 20.15 Wissam Murad - palestinsk sångare, lutspelare och kompositör

När fastemånaden Ramadan avslutades firades Eid il-Fitr med internationella gästspel från Turkiet och Palestina på Konserthuset i Stockholm, arrangerade av Re:Orient, under rubriken ”Ramadan Nights”. P2 Live Världens liv direktsände då konserten med den turkiske neyflöjtmästaren Kudsi Erguner.

Nu är det dags för den palestinske sångaren och udspelaren Wissam Murad som besökte Sverige för första gången. Han skriver egen musik och oftast egna texter. På kvällens konsert har även hans bror, Said Murad, komponerat flera av sångerna. Förra året gav Wissam Murad ut skivan ”Min Ba’d” där han förutom egna sånger har tonsatt den egyptiske poeten Bairam Al-Tunisi.
Konserten spelades in den 1 oktober och sänds i två delar (9 och 16 november)

Om ni missat någon konsert eller vill höra den igen - gå in på i 30-dagarsarkivet till höger på sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".