Aly Bain, Ale Möller, Bruce Molsky

Pressrelease från Rikskonserter:

Aly Bain, Ale Möller, Bruce Molsky – alla drivs de av en nyfikenhet och vilja att ständigt utveckla sin musik. Tre briljanta solister som tidigare har spelat tillsammans i olika konstellationer men under november turnerar tillsammans för första gången.

USA, Shetlandsöarna och Sverige är hemvist för de tre männen som äntligen hittat en möjlighet att göra en gemensam turné. Bruce på gitarr, banjo och fiol från USA, Aly med sitt omisskännliga fiolspel från Shetlandsöarna och så multimusikanten Ale från Sverige. Tre musikanter som kommer att bjuda på både spelglädje och fantastiska låtar i nya arrangemang under den här turnén för Rikskonserter.

Aly Bain från Shetlandsöarna är en av Skottlands främsta fiolspelmän och något av en legend när det gäller fiolmusik från området. Han var i många år medlem av Boys of the Lough och är en passionerad traditionalist med eget sound som kännetecknat av driv, teknisk skicklighet och en enastående ton.

Bruce Molsky är en mångsidig musikant som räknas till de stora i USA. Visserligen är han mest känd som oldtime-musiker, men han har under många år också påverkats av delta blues, irländskt drag och östeuropeiskt sväng. Han spelade exempelvis med Ellika Frisell och Solo Cisshoko på Grammisbelönade ”Abaraka!Tack!” 2005.

Ale Möller är en ständigt lika nyfiken multimusikant som blandar musik från världens alla hörn, bland annat i sitt eget band. Han spelar allt från dragspel och mandola till en rad olika blåsinstrument och är alltid på väg någon annanstans. Syns i en rad olika sammanhang men de tre viktigaste är det egna bandet, trion Frifot med Per Gudmundson och Lena Willemark och duon med Aly Bain – som alltså är med även här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".