Mahsa & Marjan Vahdat. Foto: pressbild.com

Systrarna Mahsa & Marjan Vahdat från Iran SÖNDAG 22 MARS 20.00-21.30

Större delen av denna veckas Världens liv består av en konsert från Re:Orientfestivalen i höstas med Mahsa & Marjan Vahdat

Medv. Mahsa & Marjan Vahdat, sång, Pasha Hanjani, neyflöjt, Knut Reiersrud, gitarrer, David Wallenröd, klaviatur, Audun Erlien, bas och Rune Arneson, trummor. Konserten spelades in under Re:Orientfestivalen 5/10 2008 på Södra Teatern i Stockholm och har delvis sänts tidigare i Världens liv.
Från Re:Orients programblad: ”Iransk lag reglerar och begränsar kvinnliga artisters möjligheter att uppträda och utöva musik. På senare år har de stränga reglerna lättats något, men fortfarande är kvinnors musik och sång ett hårt styrt område. Men det kväver inte den skaparkraft som finns. Den persiska sångerskan Mahsa Vahdat och hennes systern, Marjan Vahdat, har hittat sätt att överleva som artister genom internationella turnéer och utgivningar på utländska skivbolag. De framträder på ett lekfullt och uppsluppet sätt inom den klassiska persiska musiken, ofta med texter av poeter som Hafez, Rumi, m fl. Orksterledare är den internationellt kände norske bluesgitarristen och kompositören Knut Reiersrud”

ca 21.20 Amadou & Mariam
Vi avslutar Världens liv med några låtar från konserten med Amadou & Mariam som spelades in 1/12 2008, Studio 104, Paris. En längre del av konserten sändes förra veckan i Världens liv (15 mars) - kan efterlyssnas i 30-dagarsarkivet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".