1 av 2
Dimitri Keiski. Foto: www.finlandsinstitutet.se
2 av 2
Hilja Grönfors. Foto: www.finlandsinstitutet.se

Romsk afton med Hilja Grönfors & Dimitri Keiski

SÖNDAG 5 APRIL 20.00-21.30
Dubbelkonsert med den romska mästarsångerskan Hilja ”Hissu” Grönfors och femmannabandet Latšo Džinta från Finland och gitarristen/pianisten/sångaren Dimitri Keiski från Sverige.

Hilja Grönfors är uppvuxen i romsk kultur och hon och hennes familj levde på 50-talet som resande romer i Finland. Nu har hon under många resor samlat ihop mer än 100 romska sånger som hon har på sin repertoar. Hon utsågs till mästarsångare på folk- och världsmusikfestivalen i Kaustby/Kaustinen 2005. Till konserten på Finlandsinstitutet i februari hade hon med sig femmannabandet Latšo Džinta som gjort sig ett namn som inom nutida finsk folkmusik.

Dimitri Keiski är sångare och musiker, uppvuxen i Märsta strax utanför Stockholm. Utbildad på Kulturama och spelar och sjunger i flera olika konstellationer. Från gospelkörer till hårdrocksband. Med flera romska ballader i bagaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".