Dubbelkväll på Stallet med grupperna Primus Motor och Groupa

Konserterna spelades in på Stallet i Stockholm den 18 november.

Kvällen inleds med Primus Motor - Filip Jers, kromatiskt munspel, Magnus Zetterlund, mandolin och Johan Lindbom, kontrabas.

Medlemmar:
Filip Jers är inte bara den första munspelaren på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm någonsin utan även dubbel världsmästare i munspel. Filip ingår även i det svensk/portugisiska folkmusikbandet Stockholm Lisboa Project.

Johan Lindbom var en av de yngsta någonsin att bli antagen på kontrabas till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har turnérat med bl. a. Anders Widmark & Sara Isaksson.

Magnus Zetterlund var den första mandolinist i Sverige att studera på en musikhögskola.  Magnus spelar även med folkmusiktrion Nordic och har under det senaste året samarbetat med bla Cirkus Cirkör och Riksteatern.

därefter avslutas kvällen med
Groupa - Mats Edén, fiol, dragspel, Jonas Simonsson, flöjter, Terje Isungset, slagverk. Groupa hör till en av Sveriges mest meriterade och legendariska folkmusikgrupper. De har funnits med på folkmusikscenerna i 25 år och har med sin karaktäristiska blandning av äldre melodier, fria improviserade inslag, nya kompositioner och fantasifulla instrumentation hela tiden fått ny publik.

Medlemmar:
Mats Edéns
fiolspel, med influenser från både Värmland och Norge, är utmärkande för gruppens sound. Mats spelar också i duo med slagverkaren Tina Johansson och har givit ut fem soloalbum på ECM och Amigo.

Terje Isungset på slagverk, mungiga blev en pionjär med is-instrument och kompositör till festivalsviter på Molde International Jazz Festival 1999, European Culture Cities 2000 och Bergens Festspel 2002. Utsågs till årets musikant på Vossa Jazz Festival 1996 och gav 2001 ut världens första skiva med is-instrument.

Jonas Simonson alternerar förutom på diverse naturflöjter också på basklarinett. Jonas ingår även i de legendariska folkrockjazzarna Den Fule och finns med på inspelningar med Bäsk.