1 av 2
Cosmogriot
2 av 2
Eitre. Foto: Torbjörn Ivarsson

Söndag 26 februari

Kl. 19.30 Två av Irlands absolut främsta folkmusiker, två svenska musiker ur gruppen Quilty och en svensk jazzbasist i ett hett möte!
Femmannabandet som gör sin egen tolkning av den irländska folkmusiken. Fartfylld irländsk instrumentalmusik och berättande ballader och skrönor ur den keltiska sångskatten. Eitre har spelat ihop sedan januari 2003 och har fram till hösten 2005 gjort sex Sverigeturnéer och en Tysklandsturné. 2005-års highlights har varit utgivningen av Eitres debut-cd ”The Coming of Spring” i februari, konserterna på Umeå Folkmusikfestivalen och Korrö Folkmusikfestivalen i Sverige, och Saasemer Folk- & Shanty Festival i Tyskland. I november gästade gruppen Ennis Trad Festival på Irland med två framträdanden och otaliga sessions. P2 spelade in Eitre under Korrö folkmusikfestival sommaren 2005.

Kl. 20.15 sänds konsert med Cosmogriot från Falun/Senegal spelar en egenkomponerad mix av västafrikansk rotmusik, latinblues och dalasoul. Gruppen bildades vårvintern -03 och består av Lamine Cissokho, kora och sång, Jugas Robert Persson, gitarr, saxofoner, flöjt och sång, Markus Aldén, bas och Reidar Sjödén, slagverk. P2 spelade in Cosmogriot under Jalibengo Korafestival på Stallet i Stockholm den 9/9 2005.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista