Söndag 8 oktober kl. 19.30-21.00

19.30 Sylvain Luc, gitarr
tillsammans med Rémi Vignolo, kontrabas och André Ceccarelli, trummor. Sylvain Luc är född i Baskien i en familj av gipsy-musiker. Underbarnet Luc valde gitarren som sitt instrument redan vid fem års ålder. Han spelade in sitt första baskiska folkmusikalbum som nioåring.
Idag tillhör Sylvain Luc Frankrikes jazzelit och hans rykte har fört honom till de viktigaste scenerna i världen. Han har samarbetat med artister som John McLaughlin, Michael Legrand, Francoise Hardy och Richard Galliano. P2 Live spelade in konserten den 4/10, Uppsala III internationella gitarrfestival. Del 2 sänds i P2 live 15/10 KL. 13.00.

20.15 Re:Orientfestivalen 2006: Abdelgadir Salim, nubisk-sudansk pop med Abdelgadir Salim
Abdelgadir Salim föddes i slutet av 1940 talet i Dilling och redan vid 7 års ålder lärde han sig att spela oud, den arabiska lutan. Han inledde så småningom studier i både västerländsk och arabisk musik på ”Institutet för musik och drama” i Khartoum.
I början av 70-talet fick han upp intresset för de folkliga traditionerna i Kordofan och för nomadernas musik i ökenregionerna i västra Sudan. Genom åren har han blivit en av Sudans mest populära artister tack vare sin rika och fylliga röst sitt dynamiska hårt drivande arrangemang.
P2 Live spelade in konserten den 9/6 på Kägelbanan, Södra Teatern i Stockholm.