Fylld lövbiff på klassiskt vis med rödvinssås

4 personer

4 ryggbiffar á 160 g
Smör till stekning

Fyllning
2 finhackade schalottenlökar
2 msk dijonsenap
1 msk svensk senap
1 msk riven färsk pepparrot
2 msk kapris
2 äggulor

Rödvinssås
2 finhackade schalottenlökar
½ Msk tomatpuré
1½ dl rött vin
2 msk koncentrerad kalvfond
4 dl vatten
1 msk socker
1 msk vetemjöl+ 1 msk mjukt smör
Salt och nymalen vitpeppar
1 Msk smör

 1: Rör samman alla ingredienser till fyllningen i en skål.

 2: Lägg biffarna i en plastpåse och banka ut dem
     till tunna lövbiffar.

 3: Fördela fyllningen jämt på lövbiffarna
     och vik ihop dem på mitten.

 4: Börja med såsen.

 5: Smörfräs schalottenlöken lätt utan att
     den tar färg i en kastrull.

 6: Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med hastigt.

 7: Häll på vinet och låt koka tills 
     halva mängden återstår.

 8: Tillsätt, kalvfond, vatten och låt såsen
     koka ner till ca halva mängden återstår.

 9: Blanda ner mjölblandningen och smaka av
     med salt och nymalen vitpeppar.

10: Tillsät sockret och vispa ner smöret
      under kraftig omrörning.

11: Bryn smöret i en stekpanna och stek löv-
      biffarna på hög värme någon minut på varje sida.

12: Servera  servera nykokta grönsaker
      och en härlig potatisgratäng till lövbiffen.

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".