Vitlöksostspäckad fläskfilé på klassiskt vis
4 personer
600 g fläskfilé
100 g färsk vitlöksost
200 g färska champinjoner, skivade
2 schalottenlök, finhackad
½ dl vitt torrt vin
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kruka gräslök, finklippt
Salt och nymalen vitpeppar
1: Skiva upp 4 portioner fläskfilé.
2: Platta ut fläskfilén något.
3: Skär upp en ficka i fläskfilén och
späcka med osten.
4: Vänd fläskfilén i mjöl, salta och peppra.
5: Stek köttet gyllenbrunt i smör och
olja i en hög stekpanna.
6: Tag ut fläskfilén och fräs champin-
jonerna och löken i pannan.
7: Häll på vin, fond, vatten och grädde,
låt det hela koka ihop några minuter.
8: Blanda ner gräslöken och smaka av
med salt och nymalen vitpeppar.
9: Lägg tillbaka fläskfilén och låt den
koka i såsen någon minut.
10: Servera en härlig sallad och
pressad potatis till fläskfilén.
Göran Nilsson