Exotisk räkcocktail med mild ädelostsås

4 personer

500 g räkor med skal
2 papayafrukter
2 avocado
3 kvisttomater
Saften från en limefrukt
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Ädelostsås:
1 dl crème fraiche
3 msk vatten
3 msk smulad ädelost
1 tsk socker
1 nypa salt

 1: Skala räkorna.

 2: Dela papayan och gröp ur kärnorna.

 3: Gröp ut fruktköttet med sked.

 4: Dela avocadon och ta ut kärnan. Gröp
     ut avocadon.

 5: Skär papayan och avokadon i små tärningar.

 6: Klyfta tomaterna och skär bort kärnorna
     med kniv.

 7: Tärna tomaterna.

 8: Blanda räkor, papaya, avocado och
     tomat i en skål.

 9: Blanda ner limesaft, olivolja och flingsalt
     i räkblandningen.

10: Blanda alla ingredienser till ädelostsåsen
     (mixa alla ingredienser).

11: Läk räkblandningen i cocktailglas
      (djupa tallrikar) och häll över ädelostsåsen.

12: Garnera med dill och citron.

13: Servera nybakt bröd till räkcocktailen.

God Jul önskar

Radiokocken Göran Nilsson