Örtstekt kycklingbröst med syrlig vitkålssallad och kumminpotatis

4 personer

Vitkålssallad
150 g strimlad vitkål
1½ msk flytande honung
1 dl crème fraiche
3 msk matlagningsyoghurt
Salt

4 Kycklingbröst
2 msk blandade torkade örter (färska örter)
3 msk rapsolja
1 ½ msk soja
Salt

Kumminpotatis
800 g potatis i halvor
Rapsolja
50 g riven lagrad ost
3 tsk kumminfrö, lätt stötta
Salt

1: Sätt ugnen på 175 C.

2: Blanda vitkål, honung, crème fraiche, matlagnings-
    yoghurt och smaka av med lite salt.

3: Blanda örter, rapsolja och soja i en bunke.

4: Lägg ner kycklingen i örtblandningen.

5: Lägg potatishalvorna på en ugnsform, pensla på
    rapsolja. Strö på osten och krydda med kummin 
    och salt. Baka i ugnen i ca 30- 40 minuter.

6: lägg kycklingen på en smord ugnsform, och salta lite.

7: Sätt in kycklingen i ungen i ca 30 minuter.

8: Dela kycklingen på längden och servera med potatis
    och vitkålssallad.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista