Ugnsgratinerad rödspättafilé med räkor, sambal oelek och fänkål

500 g rödspättafilé
24 st räkor med skal
2 st fänkål
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk sambal oelek
100 g lagrad ost
Salt och nymalen vitpeppar

1: Sätt ugnen på 200 C

2: Skala räkorna.

3: Blanda grädde och sambal oelek. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar

4: Ansa fänkålen och skär den sedan i cm stora skivor.     Koka fänkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.

5: Smörj en ugnsfast form och bred ut fänkålen i formen.

6: Rulla rödspättan och lägg den ovanpå fänkålen, salta och peppra.

7: Lägg räkorna ovanpå rödspättan.

8: Strö över den rivna osten och häll på gräddblandningen.

9: Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

10: Servera pressad potatis eller ris till rödspättan.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista