Ugnsgratinerad kassler med ananas och kokos

4 personer

600 g kassler
1 färsk ananas (ananas på burk)
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
½ msk koncentrerad kalvfond
½ dl chilisås (Heinz)
2 krm svartpeppar
1 krm salt
2 tsk curry
3 msk kokosflingor

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Skala och tärna ananasen.

3: Skär kasslern i skivor och lägg skivorna i en smord ugnsform.

4: Lägg ananastärningarna på kasslern.

5: Blanda crème fraiche, grädde, vatten, kalvfond, chilisås, svartpeppar, salt, curry och kokos.

6: Häll crème fraicheblandningen över kasslern.

7: Ställ in kasslern i ugnen i ca 25 minuter tills gratängen fått en fin färg.

8: Servera ris och en fräsch sallad till gratängen.

Smaklig Spis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista