Oxfilémedaljonger med örtagårdssås

4 Personer

8 st skivor oxfilé a’60 g
Smör
2 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 tsk fransk senap
1½ dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl grädde
1 dl finhackade örter (dill, timjan, persilja och gräslök)
Salt och nymalen vitpeppar

1: Fräs schalottenlök och vitlök lätt i en kastrull utan att den tar färg.

2: Tillsätt senap, vatten, kalvfond och grädde.

3: Koka ihop såsen till lagom tjock konsistens.

4: Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar 

5: Ställ såsen åt sidan.

6: Stek oxfilén, salta och peppra.

7: Blanda ner örterna i såsen.

8: Servera bakad potatis, örtagårdssås och nykokta grönsaker till oxfilén.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista