Helstekt fläskfilé med mango chutneysås

700 g putsad fläskfilé
3 msk kinesisk soja
2msk färspressad citronsaft
2 msk sesamfrön
Smör
1½ tsk grovmalen svartpeppar
Mango chutneysås
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad röd paprika
1 tsk curry
2 msk Mango Chutney
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
3 dl vispgrädde
Salt och nymalen vitpeppar

1: Sätt ugnen på 175 C.

2: Blanda soja, citronsaft och sesamfrön.

3: Bryn fläskfilén i en stekpanna.

4: Lägg fläskfilén i en smörad ugnsform.

5: Pensla fläskfilén runt om med sojablandningen och strö på svartpeppar.

6: Stek fläskfilén färdig i ugnen i ca 20 minuter eller till innetemperaturen är 65C.

7: Rulla in fläskfilén i foliepapper när den är färdig och låt den vila i 10 minuter.

8: Börja med såsen.

9: Smörfräs lök, vitlök och paprika lätt i en kastrull.

10: Blanda ner curry och Mango Chutney.

11: Blanda ner vatten, kalvfond och grädde, låt såsen koka till lagom konsistens.

12: Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar.

13: Skiva upp 8 bitar fläskfilé och lägg fläskfilén på tallrikar.

14: Häll såsen runt om kring och servera ugnsstekt potatis och nykokt broccoli till rätten.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista