20 april: Sallad med papaya, spenat och stekta räkor

4 portioner

500 g räkor med skal
1 dl rostade jordnötter
100 g babyspenat
3 urkärnade tomater, tärnade
150 g vitkål, finstrimlad
2 urkärnad, skalad och tärnad papaya
Olja
Flingsalt

Dressing

1 färsk pressad lime
2 msk vatten
2 msk soja
1 msk socker

1: Skala räkorna.

2: Rosta jordnötterna i en het panna med lite olja några sekunder.

3: Blanda babyspenat, tomater, vitkål och papaya i en bunke.

4: Stek räkorna hasigt i en het stekpanna med olja.

5: Blanda ner jordnötterna och räkorna i salladen.

6: Blanda alla ingredienser till dressingen.

7: Blanda ner dressingen i salladen.

8: Lägg upp salladen på fyra tallrikar och strö på lite flingsalt.

9: Servera nybakt bröd till salladen.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista