Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

11 maj: Ostpanerad kassler med kryddig tomatsås med basilika

4 personer

400 g kassler
3 ägg
3 dl färskriven parmesanost ( 1 dl torkad parmensanost)
3 -4 msk vatten 

Kryddig tomat- och basilikasås 

1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
400 g krossad tomat
1 dl sweet chilisås
2 msk finhackad basilika
1 dl vatten
Salt
Socker
Smör

1: Skär kasslern i åtta fina skivor.

2: Vispa samman äggen med parmesanosten och vatten.

3: Låt ostblandningen vila några minuter.

4: Börja med såsen.

5: Smörfräs lök, vitlök i en kastrull utan att det tar färg.

6: Tillsätt krossad tomat och sweet chilisås, låt såsen koka några minuter.

7: Blanda ned basilika och vatten, låt såsen sjuda några minuter.

8: Smaka av såsen med lite salt och socker,

9: Vänd kasslern i vetemjöl och doppa därefter ner kasslern i ostmassan.

10: Stek kasslern på medelvärme i olja och smör tills den får en fin gyllenbrun färg på bägge sidor.

11: Servera ris och tomatsås till kasslern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".