Grön sparris med citronsmör och sallad med babyspenat och rostade pinjenötter

300 g grön sparris
40 g mjukt smör
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 nypa salt’

Sallad med babyspenat och pinjenötter 
100 g babyspenat
50 g vitkål, strimlad
1 gul paprika, strimlad
20 röda cocktailtomater, delade
3 msk pinjenötter 

Dressing
1 msk färskpressad citronsaft
2msk vatten
2 msk ljus soja
½ msk socker
flingsalt 

1: Blanda smöret med citronsaft, citronskal och en nypa salt, ställ åt sidan.

2: Skär bort den träiga ändan på sparrisen.

3: Skala sparrisen nedanför knoppen.

4: Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.

5: Salta vattnet och koka sparrisen i 2- 3 minuter beroende på tjockleken.

6: Skölj babyspenaten i kallt vatten och rosta pinjenötterna i en het stekpanna.

7: Blanda babyspenat, vitkål, paprika, tomat och pinjenötterna i en bunke.

8: Blanda alla ingredienser till dressingen.

9: Blanda ner dressingen i salladen och avsluta med ett par nyper flingsalt.

10: Lägg upp sallad och sparris på tallrikar. Kllcka på citronsmöret på sparrisen.

11: Servera nybakt bröd till rätten.

Glad Sommar