Grillade lammkotletter med saltrostad färskpotatis och sallad med vattenmelon och fetaost.

4 personer

20 lammkotletter ( 4 st Fläskkotletter)
Olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
1 citron i klyftor


Saltrostad färskpotatis
600 g små färskpotatis
1½ msk olivolja
1½ msk flytande honung
1½ msk Flingsalt

Sallad med vattenmelon och fetaost
500-700 g vattenmelon
1 burk stora vita bönor (400 g)
100 g tärnad fetaost
16 svarta oliver
2 röd lök från färsk knippe, skivad
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa flingsalt

1: Sätt ugnen 200 C.
2: Tvätta och borsta potatisen ren. Blanda potatis, olivolja, - Honung och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3: Baka mitt i ugnen i ca 35 minuter tills potatisen blivit mjuk och fått en fin färg.
4: Grilla lammkotletterna ca 1½ minut på varje sida, -    pensla på lite olivolja, salta och peppra.
Sallad med vattenmelon, vita bönor och fetaost 

1: Skär bort melonskalet , skrapa bort fröna.
2: Skär melonköttet i tärningar.
3: Skölj bönorna i kallt vatten.
4: Blanda melon, vita bönor, fetaost, oliver och lök i en bunke.
5: Blanda försiktigt ner olivolja och balsamvinäger, avsluta med flingsalt.

Servera citronklyftor till lammkotletterna och få en känsla av Medelhavet.

Glad Sommar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".