Kokosmarinerade kycklingspett med en honung - och vitlökssås smaksatt med färsk koriander

4 portioner

4 kycklingbröst
8 blötlagda träspett 

Kokosmarinad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk currypulver
1 ½ dl kokosmjölk
1 limefrukt, färskpressad
2 msk finhackad  färsk koriander

Honung - och vitlökssås smaksatt med färsk koriander 
2 dl lätt cremé fraiche
1 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk finhackad koriander
1 nypa flingsalt 

1: Blanda alla ingredienser till honungssåsen, ställ kallt.

2: Skär kycklingen i större tärningar.

3: Mixa alla ingredienser till kokosmarinaden i en matberedare med vass kniv.

4: Lägg kycklingbitarna i en plastpåse, slå på marinaden, låt allt blandas väl.

5: Låt kycklingen marineras i 2 timmar.

6: Trä upp kycklingbitarna på spetten och häll över resten av marinaden i en bunke.

7: Grilla kycklinspetten 1 minut på varje sida.

8: Ta upp spetten från grillen och pensla på rikligt med marinad.

9: Lägg tillbaka spetten på grillen och grilla ytterligare cirka 1 minut på varje sida, pensla på marinad då och då. 

Servera jasminris och en härlig sommarsallad med lite rostade jordnötter till. 

Smaklig måltid!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".