Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Smörstekt abborfilé med dill - och ansjovissås

Publicerat torsdag 19 juli 2007 kl 11.26

600 g abborrfilé
Smör
Ströbröd
Mjöl
1- 2 st  färsk gul lök från knippe
3 dl matlagningsgrädde
50 g ansjovisfiléer
3 msk finhackad dill
Salt och nymalen vitpeppar

1: Blanda ströbröd och vetemjöl.

2: Salta och peppra abborren.

3: Panera abborren i ströbrödsblandningen.

4: Finhacka löken, ansjovisen och dillen.

5: Stek abborren gyllenbrun i en hög stekpanna på medelvärme i smör.

6: När abborren är färdig  lägg den åt sidan och håll den varm.

7: Tag en klick smör till i stekpannan.

8: Blanda ner löken och fräs hastigt.

9: Häll ner grädden och låt såsen koka långsamt ett par minuter.

10: Blanda ner ansjovisen och dillen, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

11: Servera färskpotatis och en härlig sommarsallad till abborren.

12: Avsluta måltiden med jordgubbar och mjölk!

God Fiskelycka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".