Jordgubbs - och passionsfruktscocktail med vaniljglass

4 personer

Saften från 2 apelsiner
½ tsk vaniljsocker
2 msk socker
2 msk finstrimlad färsk basilika
2 passionsfrukt
1 liter jordgubbar
Vaniljglass
2 msk grovhackade pistagenötter

1: Pressa saften från apelsinerna.

2: Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.

3: Blanda apelsinsaft, vaniljsocker, socker, basilika och  passionsfruktsköttet i en kastrull.

4: Låt lagen långsamt koka upp och låt den småkoka i en minut.

5: Ställ kastrullen åt sidan så att lagen svalnar.

6: Klyfta jordgubbarna och lägg dem i en stor skål.

7: Häll lagen över jordgubbarna.

8: Lägg ett par kulor glass i varje cocktailglas.

9: Skeda jordgubbarna med lagen över glassen

10: Avsluta med att strö över pistagenötterna.

Söt Sommar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".