Laxknyte med babyspenat och currysmör

4 personer

600 g Laxfilé
4 dl kokt jasminris
75 g rumstempererat smör
3 tsk curry
1 tsk socker
2 dl kokosmjölk
100 g babyspenat
200 g tunt skivade champinjoner
2 msk pinjenötter
8 st smörade folieark
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

1: Blanda smör, curry och socker.

2: Koka riset och låt det svalna.

3: Skär laxen i mindre bitar.

4: Fördela riset på åtta stycken stora smörade foliepapper.

5: Fördela laxen över riset, salta och peppra.

6: Fördela spenat, champinjoner och pinjenötter över laxen.

   Fördela kokosmjölken och smöret till sist.

7: Gör knyten av foliepappret.

8: Sätt knytena direkt på den glödande kålen i ca 10-12 minuter.

9: Vänd knytena på sidan då och då.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".