Schweizerschnitzel med rödvinssky

4 personer 

4 utbankade fläskschnitzlar a 170 g (Kalvschnitzel)
4 skivor rökt skinka
8 skivor ost (smakrik)
Salt och nymalen svartpeppar
3 ägg, uppvispat
Mjöl
Ströbröd
Olja och smör till stekning
4 citronklyftor
Rödvinsskyn
2 schalottenlökar, finhackad
½ Msk tomatpuré
1 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk socker
Salt
1 msk smör

1: Lägg skinkan och osten på ena halvan av schnitzeln.

2: Vik i hop schnitzeln, salta och peppra.

3: Panera sedan schnitzeln i denna ordning mjöl, ägg och ströbröd.

4: Stek schnitzlarna i smör och rikligt med olja på medelvärme.

Rödvinssky

1: Smörfräs schalottenlöken hastigt i en kastrull.

2: Blanda ner tomatpurén, rör om.

3: Blanda ner rödvin, vatten och kalvfond, låt koka till halva mängden återstår.

4: Blanda ner socker och smaka av med lite salt,

5: Vispa ner smöret i rödvinsskyn.

Servera ugnstekt potatis, gröna ärtor, rödvinssky och en citronklyfta till schweizerschnitzeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".