Fläskfilé med rödvinssås och franskt senapssmör med bacon

4 personer

Rödvinssås
2 schalottenlök, finhackad
½ Msk tomatpuré
1½ dl rödvin
1½ msk koncentrerad kalvfond
4 dl vatten
1 msk vetemjöl + 1 msk mjukt smör
Salt
1 msk socker
1 msk smör

1: Smörfräs schalottenlöken lätt i en kastrull utan att den tar färg.

2: Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med hastigt.

3: Häll på vinet och låt koka till halva mängden återstår.

4: Tillsätt kalvfond, vatten och låt såsen koka ner till cirka halva mängden återstår.

5: Blanda ner mjölblandningen och smaka av med lite salt.

6: Tillsätt sockret och vispa ner smöret under kraftig omrörning.

Franskt senapssmör med bacon
100 g mjukt smör
1 msk fransk senap
2 skivor bacon
1 tsk socker

1: Skär baconen i pyttesmå bitar.

2: Knaperstek baconen,

3: Lägg baconen på ett hushållspapper så att det torkar.

4: Blanda smör, senap, bacon och socker.

5: Rulla in smöret i lite plastfilm och frys det.

Stek fläskfilén i ca 2 minuter på varje sida, salta och peppra efter stekning. Servera fläskfilén med rödvinssås och en skiva senapssmör på köttet. Servera rostade rotfrukter till rätten.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".