Kycklingbröst fyllt med parmaskinka och fetaost serveras med Tzatziki och svarta oliver

4 personer

4 kycklingbröst
8 skivor Parmaskinka
100 g fetaost
Flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Smör
Olivolja

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Vik ihop parmaskinkan och dela osten i 4 delar.

3: Ta kycklingfilén och skär ett snitt på längden så att de blir som en ficka.

4: Fyll kycklingen med parmaskinkan och fetaosten.

5: Lägg kycklingen i en smord ugnsform, pensla på honung, salta och peppra.

6: Ringla över lite olivolja på kycklingen.

7: Sätt in kycklingen i ugnen i ca 25 minuter, pensla på lite mer honung efter - Halva tiden.

Tzatziki
3 dl grekisk yoghurt (matlagningsyoghurt)
1 skalad gurka
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 nypa socker
Salt

1: Riv gurkan grovt och låt den rinna av i ett durkslag - och pressa ut vätskan med händerna.

2: Häll yoghurten i en skål och riv ner vitlöken med ett rivjärn (pressad)

3: Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med lite salt.

Servera kycklingen med Tzatziki, svarta oliver och klyftpotatis.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".