Helstekt bergtunga med färsk sparris, dill och räkor

4 personer 

4 Flådda bergtungor (rödtunga)
1 knippe färsk grön sparris
1 knippe dill
24 räkor med skal
Saften från en citron
50 g smör
Salt och nymalen vitpeppar

1: Skär bort en bit av den träiga ändan av sparrissen.

2: Koka upp vatten i en vid kastrull med 1 msk socker och lite salt.

3: Koka sparissen i ca 2- 3 minuter beroende på tjockleken.

4: Skala räkorna.

5: Finhacka dillen.

6: Salta och peppra fisken och vänd den sedan i mjöl.

7: Stek fisken på medelvärme i smör och olja några minuter på varje sida

8: Bryn smöret och se till att det är riktigt varmt.

9: Lägg bergtungan på tallrikar.

10: Häll citronsaften över bergtungan.

11: Strö den hackade dillen över fisken.

12: lägg räkorna och sparrisen på fisken.

13: Häll det varma smöret över fisken så att det räser till.

14: Servera kokt potatis och en fräch sallad till bergtungan.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".