Örtöverbakad gösfilé med rödvinssås och smörkokt fänkål

4 Personer

4 st portioner gösfilé (ca 125 g)                  

1 dl finhackad persilja

2 vitlöksklyftor, finhackad

50 g riven Västerbottenost

2 äggulor

3 msk olivolja

3 msk ströbröd

Rödvinssås

3 dl vatten

1 Msk koncentrerad kycklingfond

1 dl rött vin

1 msk socker

2 msk smör

Salt

Smörkokt fänkål

1 stor färsk fänkål

½ Liter vatten

2 msk mjukt smör

1 nypa salt

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Blanda alla ingredienser till fisken.

3: Salta fisken och stryk sedan på blandningen över fisken.

4: Sätt in fisken i ugnen i ca 12 minuter.

5: Häll vatten, kycklingfond och rött vin till såsen i en kastrull och låt – Alltsammans koka till halva mängden återstår.

6: Blanda ner sockret och vispa ner smöret, smaka av med lite salt.

7: Ta bort blasten på fänkålen och strimla den.

8: Koka upp vattnet tillsammans med smöret och saltet.

9: Koka fänkålen i ca 2 minuter.

Servera en härlig sallad och kokt potatis till gösen.

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".