Sockerbakad Regnbåge med nässelcréme och en kall Sweetchilisås smaksatt med färsk koriander

4 personer 

4 st regnbågsfiléer
3 msk socker
½ Msk salt
Rivet skal från en citron
Nässelcréme
1 liter nyplockade späda nässlor
1 liter vatten
salt
100 g färskost
1 nypa socker
Salt 

1: Sätt ugnen på 225 C

2: Blanda socker, citronskal och salt.

3: Dela regnbågen på snedden fördela blandningen på den skinnfria sidan.

4 Lägg fisken på en smord ugnsform och låt regnbågen vila ½ timme.

5: Rensa och skölj nässlorna i kallt vatten.

6: Koka upp vattnet och salta lätt, koka nässlorna i 5 minuter.

7: Häll nässlorna i ett durkslag och lägg dom sedan i kallt vatten.

8: Krama ur vattnet på nässlorna och hacka nässlorna fint.

9: Blanda nässlorna med färskost, socker och smaka av med lite salt. Ställ kallt.

10: Sätt in fisken i ugnen i ca 10- 15 minuter.

Sweetchilisås med koriander

2 dl gräddfil
2 msk sweetchilisås
1½ msk finhackad färsk koriander
1 nypa salt
1 nypa socker

1: Blanda alla ingredienser till såsen.

Lägg regnbågen på 4 tallrikar, skeda på nässelcrémeen och ringla på såsen.

Servera kokt potatis och härlig vårsallad till.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".