Fläskfilé medaljonger med apelsinsmörsås och rostad blomkål och champinjoner

800 fläskfilé
Salt och nymalen svartpeppar
Smör  

Apelsinsmörsås
Rivet skal från en stor apelsin, ej det vita
1 schalottenlök, finhackad
Saften från en apelsin
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk socker
2 msk smör 

1: Putsa fläskfilén fri från hinnor.

2: Stycka fläskfilén i åtta bitar och banka ut dom.

3: Smörfräs apelsinskal och lök hastigt i en kastrull.

4: Blanda ner apelsinsaft, kalvfond, vatten och grädde.

5: Låt såsen koka till cirka halva mängden återstår.

6: Sila ner såsen i en ny kastrull och blanda ner sockret.

7: Smaka av såsen med salt och vispa ner smöret.

8: Stek fläskfilen, salta och peppra

Rostad blomkål och champinjoner 
1 kg blomkål
20 små färska tvättade champinjoner
½ dl rapsolja
2 tsk flingsalt
Svartpeppar från kvarn
2 finhackade vitlöksklyftor
1: Sätt ugnen på 225 C.

2: Skär bort stocken och blad på blomkålen och dela resten små buketter.

3: Lägg blomkålen, vitlök och champinjonerna på en smord ugnsform.

4: Blanda ner rapsoljan och strö över saltet och krydda med nymalen svartpeppar .

5: Rör om ordentligt och sätt in i ugnen i 25 minuter, rör om då och då.

Servera fläskfilén med apelsinsåsen och rostade blomkålen på tallrikar

Smaklig Måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista