Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nya recept från Radiokockarna varje vecka i P4 Sjuhärad

Rabarberpaj med hallon, basilika och chokladsmulor samt vaniljyoghurt

Publicerat fredag 23 maj 2008 kl 09.54

6-8 personer

3.5 dl vetemjöl
2 krm salt
100 g smör
0.75 dl strösocker
100 g vit choklad
300 g rabarber
200 g hallon
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
3 msk strimlad färsk basilika

1: Sätt ugnen på 175 C

2: Mät upp mjöl och salt till smuldegen i en bunke.

3: Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret, mjölet med fingertopparna.

4: Tillsätt sockret och nyp ihop till en smulig deg.

5: Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.

6: Skär rabarberna i mindre bitar, blanda med hallon, strösocker potatismjöl och basilika.

7: Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform.

8: Fördela rabarberblandningen över smuldegen, avsluta med resten av smuldegen.

9: Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter

Vaniljyoghurt 

2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk strösocker
1: Blanda alla ingredienser till såsen, ställ kallt.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".