Grillad makrill med lime - och färsk ingefära samt löksmörsås

4 personer

4 makrillfiléer

Marinad
4 msk rapsolja
1½ msk färskriven ingefära
Rivet skal från en limefrukt
Saften av en limefrukt
Salt och nymalen svartpeppar 

1: Blanda alla ingredienser till marinaden, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2: Pensla hälften av marinaden på makrillen , låt vila en stund.

3: Grilla makrillen med skinnsidan  uppåt någon minut.

4: Vänd och grilla makrillen färdigt i 2-3 minuter, pensla på resten av marinaden

Löksmörsås
2 små lök från knippe, finhackad
½ dl torrt vitt vin
125 g smör, mjukt
Salt 

1: Fräs löken hastigt i en kastrull utan att löken tar färg.

2: Häll på vinet och låt koka upp.

3: Lyft kastrullen från spisen eller grillen.

4: Vispa ner smöret klickvis.

5: Smaka av med lite salt.

Servera färsk potatis och en härlig sommarsallad till makrillen och såsen.

Smaklig Måltid