Rågmjölspanerad abborrfilé med tomat och persilja

600 g abborrfilée ( flådd abborre)
Rågmjöl
Smör till stekning
2-3 dl vispgrädde
2 tomater, urkärnade och skurna i tärningar
2 msk finhackad persilja
Salt och vitpeppar från kvarn 

1: Vänd abborrfilén i rågmjöl smaksatt med salt och nymalen vitpeppar.

2: Stek abborren i smör någon minut på varje sida.

3: När abborren är färdig lägg upp dom på tallrikar.

4: Slå på grädden i pannan och låt koka till simmig konsistens.

5: Lägg i tomattärningarna och persiljan,

6: Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

7: Häll såsen på abborren.

8: Servera färsk potatis och nykokta sommarprimörer till.

Smaklig måltid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista