Ostgratinerad kassler med tomatröra och champinjoner

600 g benfri kassler
1 gul lök. Finhackad
400 g krossad tomat på tetra
Smör
Salt och nymalen svartpeppar 

1: Värm ugnen till 175 C.

2:  Skär kasslern i skivor.

3: Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg.    Tillsätt krossad tomat och låt det hela småkoka i 5 minuter.    Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.

4: Häll tomatröran i en smörad ugnsform, lägg över kasslern. Häll champinjonsåsen över kasslern ( se nedan)

5: Strö över resten av osten. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills det har blivit en gyllenbrun färg.

Champinjonsås 

2 msk smör
150 g skivade färska champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
100 g riven ost
Salt och nymalen vitpeppar 

1: Smält smöret i en kastrull.

2:  Fräs champinjonernna någon minut.

3:  Dra kastrullen åt sidan och blanda ner mjölet.

4 : Häll på mjölken och koka såsen några minuter. Tillsätt hälften av osten och och dra kastrullen åt sidan.

5: Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar.

Smaklig Måltid

Göran Nilsson