Bönburgare med kumminkeso

6 dl kokta linser eller bönor tex vita bönor, kidneybönor , sojabönor, eller kiktärer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 till 5 kokta potatisar
1 grön paprika
1 ägg
4 msk potatismjöl
1/2 tsk chilipeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl klippt dill
1 till 2 mska matfett till stekning

Kumminkeso
1/2 lite rödlök
2 dl keso
2 krm kummin stött
1 - 2 krm salt
1 krm peppar

Till servering
4 hamburgerbröd
Sallad
Klyftpotatis

Tillllagning
Bönburgare

1. Blötlägg bönorna/ linserna och koka enligt anvisning på förpackning.

2. Hacka lök och vitlök, fräs den mjuk i matfett utan att den tar färg.

3. Lägg ingredienserna till burgaren i en matberedare och kör i 1/2 till 1 minut till en massa.

4. Forma biffar. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna tills dom har fått fin färg på båda sidor.

Kumminkeso

1. Hacka den röda löken fint och blanda med keso och stött kummin, salt och peppar.

Servera burgarna med bröd och sallad, kumminkeso och eventuellt klyftpotatis.

Smaklig måltid!

Petter Narfgren