Kycklingbröst med kryddig tomatröra och kall basilikasås

4 personer

4 kycklingbröst
3 msk tomatpuré
1 ½ msk sambal oelek
2 msk tomat ketchup
1 msk farinsocker
3 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
4 smörade ark foliepapper

Basilikasås
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk vatten
3 msk basilika, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ msk pinjenötter
1 tsk socker
Salt och nymalen svartpeppar

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Blanda alla ingredienser till basilikasåsen, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ såsen kallt.

3: Blanda tomatpuré, sambal olek, ketchup, farinsocker och olivolja i en skål, rör om ordentligt.

4: Lägg varje kycklingbröst på ett stort foliepapper, salta och peppra. Fördela tomatröran över kycklingbrösten. Vik ihop paketen så att det blir lufttäta.

5: Sätt in paketen i ugnen i ca 25 minuter eller använd en termometer. (Innetemperaturen skall vara 68 C.) Servera kycklingen med Basilikasåsen och ris!

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".