Klassisk äggakaga med fläsk och äpple

4 personer

5 dl mjölk
7 ägg
1½ dl mjöl
1 krm salt
300 g rimmat fläsk
2 stora röda äpplen
Smör

1: Sätt ugnen på 200 C.

2: Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl och salt till smeten.

3: Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor. Lägg fläsket in smord djup ugnsform

4: Slå smeten över fläsket och grädda färdigt kakan i ugnen i ca 25 minuter.

5: Skala och kärna och skiva äpplena. Stek äpplena vackert gyllenbruna i smör. Lägg äppelskivorna ovanpå kakan när den är färdig.

Serveras med lingonsylt.

Smaklig Spis

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".