Thailändsk kycklingsoppa med kokosmjölk

4 personer 

1 lime
4 dl kokosmjölk
1½ msk koncentrerad kycklingfond
3- 4 dl vatten
1 ½ msk thailändsk fisksås
2 tsk grön currypasta
4 cm färsk ingefära, skalad och finhackad
1 st citrongräs, delad på längden och i skivor
4 kycklingfiléer i strimlor
1 röd chili, urkärnad och i strimlor
150 g champinjoner, skivade
2 tsk socker
1 knippe färsk koriander, korianderblad
4 portioner Jasminris 

1: Skala det gröna på limen med en potatisskalare och pressa ur saften.

2: Koka upp kokosmjölk, fond, vatten, fisksås limeskal, Currypasta, ingefära, Citrongräs och chili i en gryta. Låt soppan sjuda i ca 5 minuter.

3: Sila soppan och häll tillbaka den i grytan. Koka upp och lägg i kyckling, strimlad chili och champinjoner. Sjud till kycklingen är genomkokt i ca 5 minuter.

4: Smaka av med limesaft, socker och lägg i korianderbladen. Häll soppan i soppskålar och servera jasminris till. 

Smaklig måltid

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".