Klassisk Piccata Milanese på fläskfilé

4 personer

500 g fläskfilé
½ dl vetemjöl
3 ägg
2 msk vatten
1 ½ dl riven Parmesanost (lagrad ost)
½ Tsk salt
Tomatsås
Smör och olja till stekning
1 gul lök, finhackad
1½ msk Smör
1 msk vetemjöl
400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
Salt

1: Börja med såsen.

2: Fräs löken mjuk i smör i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och rör ner mjölet.

3: Blanda ner övriga ingredienser utom salt. Låt såsen puttra på svag värme i 20 minuter. Blir såsen för tjock blanda i lite mer vatten. Smaka av med lite salt.

4: Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett, skär fläskfilén i 8 lika stora bitar. Lägg dem på en skärbräda och platta ut med en biffplattare eller en tjockbottnad kastrull till tunna biffar.

5: Vispa upp ägget tillsammans vattnet. Tillsätt parmesanosten och salt.

6: Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd fläskfilén i vetemjöl och doppa sedan i ägg-ostsmeten.

7: Bryn smör och olja i en inte allt för het stekpanna och stek det panerade köttet genast gyllenbrunt i ca 1½- 2 minuter på varje sida. Servera ris och en grönsallad till piccatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".